Usko, toivo, rakkaus

Jo lapsena syntyy meille tietty mielikuva rakkaudesta, mitä sen pitäisi olla. Rakkautta voi osoittaa monella eri tavalla, kuten sanomalla, koskettamalla, kuuntelemalla, olemalla läsnä ja pienillä teoilla omassa arjessa. Omat vanhemmat ja perhe toimivat isossa osassa, sillä meidät opetaan rakkauteen jo vauvasta lähtien. Tosin onhan niitä poikkeuksiakin, mutta ei mennä nyt niihin.

Rakkautta nähdään myös mm. tv-ohjelmissa ja elokuvissa. Ahhh...voi, kun romanttista ja ihanaa! Tv-ohjelmien ja elokuvien avulla luodaan mielikuva siitä, millaista oikean, tulisesti rakastuneen parin elämä on. Tosi elämässä harvemmin kaikki menee juuri niin kuin elokuvissa tai kuin olisi ajatellut. Mutta toisaalta, ei se huono asia ole?

Niin parisuhteessa kuin rakkaudessakin uskon, että asioilla on omat tarkoituksensa. Jos jokin suhde ei toimi tai kestä, sen oli tarkoitus kuulua siihen sen hetkiseen elämän vaiheeseen. Se ihminen ei ole ollut oikea kulkemaan loppuelämää kanssasi. Ihmiset kasvavat henkisesti, tekevät virheitä, omat ajatukset voivat muuttua, mutta seuraavaa rakkautta ajatellen -aina voi oppia.

Vuosien varrella oma kasvaminen henkisesti on kyllä ollut huomattavaa. Muistelen välillä, kuinka naiivi olinkaan monien asioiden suhteen. Varsinkin niiden asioiden, jotka liittyivät parisuhteeseen ja tulevaan omaan perheeseen. Noh, kaikki ei mennyt niin kuin olin joskus ajatellut. Mutta se on enemmän kuin fine. Tällä hetkellä olen hyvin tyytyväinen, että niitä elämän töyssyjä on ollut. Niistä oppineena voin sanoa, että olen viisaampi nyt.

Silloin, kun on ollut niitä töyssyjä ja alamäkiä, minulla on ollut onneksi paljon tukea omista ihanista ystävistä. Kiitos siitä heille. He ovat rakkaita ja tärkeitä, he ovat minun pelastusrenkaitani.

Pian on erään ystäväni häät, jossa saan toimia kaasona. Olen hyvin otettu tästä pestistä. Mikä olisikaan ihanempaa kuin se, että saa olla itselle rakkaan ihmisen vierellä tärkeänä päivänä. Häät muistuttavat minua aina siitä, että on olemassa niitä prinsessa ja prinssi -satuja, onnellisia loppuja. Rakkaus on vaan niin ihanaa, ja se tuntuu ihanalta saada sitä takaisin oikealta ihmiseltä.

Elämän töyssyt vahvistavat usein rakkautta, ja vaikeista asioista selviäminen yleensä vahvistaa myös parisuhdetta. Se tuo tunteen siitä, että oikean ihmisen kanssa selviää elämässä mistä vaan. Toki kaikki eivät välttämättä halua kumppania rinnalleen, mutta ehkä tällöin korostuu ystävien merkitys omassa elämässä. Jokainen voi löytää oman keinonsa selvitä, kun on hankalaa. Jos rakkaus ei sitä kestä, sitä ei ole tarkoitettu.

Elämän pyörteistä huolimatta aina on siis rakkautta, jos toivoo, eikä menetä uskoaan. Niin kävi minullekin. Monien töyssyjen jälkeen löysin rakkauden, vaikka olin jo vähällä luovuttaa. Onneksi en luovuttanut.

Kommentit

Suositut tekstit