Onnellisuudesta

Onnellisuuden jokainen voi määritellä itse. Onnellisuutta voi olla esimerksi terveys, perhe, ystävät ja koti. Jollekin onnellisuutta on työ, uusi televisio tai jokin muu asia. Mutta kukaan muu ei voi tehdä sinua onnelliseksi, vaan lopulta oma onnellisuus on jokaisesta itsestä kiinni.



Olen miettinyt omaa onnellisuutta aika paljon. Naiivisti ajattelin joskus, että oma onnellisuuteni on kiinni ympärillä olevista ihmisistä. Tajusin kuitenkin lopulta, että se kaikki on kiinni itsestäni. Onnellisuus on sitä, että tekee niitä asioita, joita haluaa tehdä. Onnellisuus on sitä, että ympärillä on niitä ihmisiä, joita haluaa. Onnellisuus on sitä, että on sinut itsensä kanssa. Kun on hyväksynyt itsensä sellaisena kuin on, pystyy olemaan myös onnellinen. Positiivinen ajattelu on avain asemassa. Negatiivisuudella ja negatiivisella energialla/ asenteella ei mielestäni myöskään pysty olemaan onnellinen. Joskus olin hyvin negatiivinen 'en yhtään oma itseni', koska olin hyvin onneton. Onneksi asiaa pystyi muuttamaan.

Mitä sitten voi, jos ei ole onnellinen? Tavallaan yksinkertainen kysymys, johon on yksinkertainen vastaus - asialle pitää tehdä jotain. Ja kukaan muu sille ei voi tehdä mitään kuin itse. Helpommin sanottu kuin tehty?

Mielestäni onnellisuuden tavoitteleminen (ainakin itsellä) lähtee siitä, että tiedostaa ne asiat omassa elämässä, jotka eivät tee onnelliseksi. Kun asian ymmärtää, voi alkaa lopulta miettimään, mitä asioille voi tehdä. Onko kyse huonosta parisuhteesta, työstä tai jostain ihan muusta?

Elämä on täynnä valintoja. Joskus on myös tehtävä vaikeita valintoja elämässä ja tällöin voi tuntua siltä, ettei tilannetta paranna valinta suuntaan tai toiseen. Joskus tehdyt päätökset voivat kaduttaa, mutta sen kanssa on elettävä. Kun on hyväksynyt asiat omassa elämässään, on helpompi jatkaa eteen päin hymyssä suin. Parasta ehkä on se, kun vihdoin on oppinut tuntemaan itsensä. Se ehkä on ollut minun pelastusrenkaani.



Kommentit

Suositut tekstit