Odotus: Raskausajan pohdintaa osa 2

Kyllä naisen keho on todella ihmeellinen! En osannut edes kuvitella aiemmin, mitä kaikkea nainen joutuukaan käymään läpi odotusaikana. Vaikka niitä kaikkia asioita on kuullut aiemmin, niin nyt vasta ymmärrän oikeasti, miltä raskaana olevasta tuntuu. Oma raskaus on nyt puoli välissä, joten alkuraskauden tuomat "ongelmat" ovat väistymässä tai muuttumassa erilaisiksi. Pakko vähän kirjoittaa omista tuntemuksista.

Hormonien heittely tuli itselle täytenä yllätyksenä. Voi, kuinka sitä voikaan kiihtyä nollasta sataan ja aivan turhan takia! Lopulta onneksi suurimmille hormoni heittelyille on naurettu yhdessä mieheni kanssa. Hän valitettavasti on joutunut kestämään niitä. Onneksi hän ymmärtää tai ainakin yrittää. Aina en kyllä itsekään ymmärrä itseäni. Kävin myös netistä joskus lukemassa raskaana olevien naisten hormoniheittelyistä ja jotkut olivat kertoneet omistaan. Näitä ei voinut lukea nauramatta, niin hölmöjä juttuja ne olivat. Tämä toi kuitenkin itselle lohtua siitä, että toisillakin on näitä samoja kokemuksia.


Aina hehkutetaan sitä, että raskausaika on naisen parasta aikaa. Itselle raskaus on tuonut myös monia erilaisia epämiellyttäviä tuntemuksia ja kipuja. Näistä asioista olisi myös kiva tietää etukäteen. Nivusiin sattuu, ja kävely hankaloituu. Tuntuu kuin kävelisi kuin ankka. Enää ei pääse niin kovaa kuin ennen. Hengästyy. Vessassakin joutuu päivän aikana käymään ties kuinka monta kertaa, yölläkin muutamaan otteeseen. Turvottaa silti, vaatteet ahdistaa. Nukkuakin voisi vaikka kuinka paljon. Samalla joutuu hyväksymään nämä monet muutokset omassa kehossa ja antaa aikaa itselle. Eikä aina tiedä, onko kaikki normaalia. Pahinta on kuitenkin eksyä joillekin erinäisille sivustoille etsimään kaikkea hyvin epämäääräistä tietoa. Kun kyseessä on esikoisen odottaminen, on vaikeaa olla tutkimatta asioita - tai itselle on ollut hankalaa, koska olen halunnut tietää asioista. Omalla ammatilla on varmaan vähän tekemistä tämän kanssa, koska osaa liikaa ajatella ja pelätä asioita, joita voi tapahtua. Pikku hiljaa onneksi on osannut alkaa nauttimaan tästä raskaudesta. Ehkä kohta jo uskaltaa hankkia ensimmäiset tavarat vauvalle. Moni onkin ihmetellyt, kun ole vielä hankkinut mitään. Milloin on oikea aika, onko sellaista? Hiljaa hyvä tulee, vai miten se meni.





Kommentit

Suositut tekstit