Oletko se sinä?

Tuore äiti ensimmäistä kertaa matkustamassa bussilla. Ensimmäinen kerta, kun menet sivuovesta sisälle, miten ne vaunut tulisi laittaa, olenko tarpeaksi nopea? Ensimmäinen kerta, kun muut väistävät. Ensimmäinen kerta, kun joku mulkaisee, kun tulet vaunujen kanssa ja hän joutuu siirtymään - vihainen katse kohtaa omasi. Ensimmäinen kerta, kun vauva itkee bussissa - hätä, apua, kaikki tuijottavat!

Itseäni jännitti todella paljon, kun ensimmäistä kertaa lähdin liikkeelle julkisilla. Juuri nuo asiat mietityttivät kovasti. Ihmisillä on järkyttävä kiire koko ajan, tuntuu ettei yhtään saa aikaa tai saati jos mokaat ja kestää jokin. Jos vauva alkaa huutamaan, se vasta hirveää onkin. Tutti, tuo kaiken pelastaja, ah niin ihana keksintö!

Ensimmäinen kertahan meni oikeasti tosi mukavasti, eikä siinä ollut ongelmia. Mutta nämä fiilikset, jotka ovat jääneet tuosta matkustamisesta, toisinaan mietityttävät. Tuntuu, että usein muut ihmiset katsovat pahalla, kun menet vaunujen kanssa juuri esim. bussiin. Miksi? Eikös se ole hyvä asia, että lisäännytään? Eikä se nyt oikeasti ole maailmanloppu, jos vähän kestää tai vauva alkaa huutamaan. Mietin myös, kuinka voisi omia ajatuksia muuttaa - olla välittämättä, sillä minähän teen parhaani joka tapauksessa, niin kuin ihan varmasti kaikki muutkin lapsiensa kanssa matkustavat vanhemmat.

Joillain on myös ihan järkyttävä kiire ulos sieltä bussista ja seisomaan oven eteen, jo ennen ennen kuin se edes on pysähtynyt. "Äkkiä, äkkiä, minä tahdon ulos täältä!"Huvittuneena olen monta kertaa miettinyt, kuinka malttamattomia me oikeastaan olemme. Ei se ovi aukea yhtään sen nopeampaa, vaikka kuinka seisoisi siinä oven edessä ensimmäisenä. Tai vaikkapa lentokentällä, kun odotetaan laukkuja - tungetaan siihen hihnaan kiinni, jotta varmasti tukitaan kaikkien näköyhteys, sillä "Penan" tarvitsee saada laukkunsa ensimmäisenä. Ja myönnän, olen itsekin ollut joskus samanlainen ja se hävettää! Kun on oppinut elämässä ottamaan lungimmin, on paljon helpompaa.

Joten, oletko se sinä, joka annatkin vaunujen kanssa liikkuvalle äidille ystävällisen hymyn tuon mulkaisun sijasta tai kysyt, tarvitseeko hän apua vaunujen kanssa? Uskon, että saat takaisin hymyn ja hyvän mielen sekä itselle että tuolle äidille.


Kommentit

Suositut tekstit