Valmistautumista

Hiphei, viikot ne vaan vierii ja päivät kuluu. Vauvan syntymän h-hetki lähestyy päivältä. Jännää!

Sairaalakassi alkaa olla valmiina. Kirjottelin tähän hieman, mitä kaikkea kassini sisältää. Vinkkejä kassin sisältöön sain muun muassa preglifen sovelluksesta sekä synnytysvalmennuksesta.

Kassiin keräsin tietysti ensimmäisenä vauvalle kotiutumisvaatteet. Melkein kaikkia pakkasin kaksin kappalein; kahdet housut ja kaksi bodya sekä kahdet pitkä hihaiset paidat. Toiset vaatteista on hieman isommat ja toiset hieman pienemmät. Lisäksi ajattelin, jos vaikka pikku kaveri on kunnon sinappikone, niin ei tarvitse lähteä kakkavaatteissa sitten ensimmäiselle kotimatkalle. Mukaan pakkasin lisäksi jumpsuitin, mutta sille tuskin on käyttöä (riippuen ilmoista), koska ostin turvakaukaloon aivan ihanan baby's onlyn kevyt lämpöpussin, jonka ajattelin ehdottomasti ottaa mukaan. Vaihtoehtoja siis on, täytyy katsoa sitten ilmojen mukaan, riittääkö jumpsuit vai käytetäänkö lämpöpussia. Suomen kesä on niin niin ihana, kun ei oikein oikein tiedä etukäteen paistaako vai sataako räntää. Niin ja mukaan ehdottomasti lähtevät myös ihanat suosikkini: newbien myssy ja tossut sekä erään ompelijan itsetehdyt tumput. Laatikoissa olevat vauvan vaatteet odottavat jo malttamattomana käyttäjäänsä ♥.




Itselle pakkasin mukaan äitiyslegginssit sekä pitkän topin, imetysliivit ja muutamat imetyssuojat, alushousut, hygieniatuotteita (pesuaineet, muutama side, nännivoide, dödö) sekä sisäkengät. Synnytysvalmennuksessa kätilön sanat jäivät soimaan korviini, ja se meni jotenkin näin: "äiti, pakkaa itsellesi mukaan jotain oikein hyvän tuoksuista saippuaa tai hiusten pesuainetta, sillä se tunne, kun pääset synnytyksen jälkeen ensimmäistä kertaa suihkuun ja voit haistaa jotain hyväntuoksuista, tuntuu aivan luksukselta". Päätin siis tehdä juuri näin, lisäksi laitoin mukaan hyvän tuoksuista vartalovoidetta. Kesällä on ihanaa, kun ei tarvitse juurikaan meikata auringonpäivettymää ihoa, joten meikeistä ajattelin ottaa mukaan vain ripsivärin, valokynän ja aurinkopuuterin. Saa nähdä, tuleeko niitäkään käytettyä (ehkä vasta kotiutumispäivänä.

Vaatteita itselle oli vaikeampaa valita kuin vauvalle. Olin ajatellut olla ainakin ensimmäiset päivät sairaalan vaatteissa, mutta ahdistuksen tullen, mies voi sitten kotoa hakea muutamat vaatteet minulle, jotka aijon vielä katsoa valmiiksi. Olen ollut sairaalassa toki monta yötä työn puolesta, mutta viimeksi itse potilaana/asiakkaana joskus yläasteella, kun kitarisani poistettiin, joten en tiedä vielä, millainen ahdistus vaatteista tulee. Synnytyksen jälkeen hikoilu kuullemma on jotain aivan kamalaa, joten parempi varmaan koittaa olla sairaalan vaatteissa. Lisäksi siinä on hyvä ottaa vauva ihokontaktiin, eivätkä ne purista. Myös jälkivuodosta olen kuullut kauhutarinoita, joten ehkä senkin vuoksi on parempi jättää omat housut toistaiseksi rauhaan.

Vaatteiden lisäksi pakkasin mukaan vauvalle aivan ihanan pehmoisen nallen, jonka sain ystäviltäni babyshowereillani sekä muutaman vaipan. Neuvolakortti tarvitsee tietysti ottaa mukaan. Tuttia en aijo ottaa mukaan, sillä toivon kovasti imetyksen onnistumista. Tarvittaessa synnäriltä sitten saa. Lisäksi juomapullo on kuullemma hyvä olla mukana - ponnistusvaiheessa kuullemma suu on kuiva kuin saharassa. Mukaan lähtee myös TENS-laite, jonka vuokrasin etukäteen. Koska meillä on koirakaveri kotona, niin ajattelin ottaa mukaan liinan, johon voi sitten "kerätä" vauvan tuoksua. Liinan mies voi tuoda kotiin ennen kotiutumista, jolloin vauvan tuoksu olisi tuttu koiralle. Lisäksi listasin synnytyskirjeen kätilölle, jonka laitan myös laukkuun mukaan.

Synnytyskirjeen tekeminen oli itselle aika iso juttu. Se toi tavallaan itseä lähemmäs koko tapahtumaa. Lisäksi tuntuu siltä, että on jotenkin valmiimpi nyt, kun kirje on tehty. Itsellä ei mitään hurjia vaatimuksia ole synnytyksen suhteen, tämä kirje oli siis enemmän itselle sellainen henkinen juttu. Suosittelen kirjeen tekemistä, sillä sen jälkeen on ollut paljon levollisempi olo.

Nyt, kun asiat ovat kunnossa eväitä lukuunottamatta (mies voi sitten hakea), niin tässä ollaan valmiina lähtemään! Baby, you're welcome. ♥


P.s. Tulevan isän tavarat on isällä itsellään. :)

Kommentit

Suositut tekstit