Ikäkriisi vai ikä_kriisi

Tänään on oma syntymäpäiväni. Luku muuttuu kakkosella alkavasta kolmoseksi. 30. 30 vuotta. Huhhu. 
Muistan, kun täytin kaksikymmentä. Silloin sitä ajatteli, että on vanha. Miten edes voi ajatella niin, kun ei elämästä ole kokenut tuolloin kuin murto-osan. Mutta joka tapauksessa se oli kamalaa. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin täytän kolmekymmentä. Ja onhan sekin aika kamalaa, mihin tämä aika oikein menee?

Sitähän sanotaan, että ikä on vain numeroita. No näinhän se loppujen lopuksi onkin. En tunne itseäni yhtään sen vanhemmaksi, mutta ehkä hieman viisaammaksi. Tähän ikään mennessä on ehtinyt kokea jo kaikenlaista, hyviä ja huonoja asioita. Voin olla tyytyväinen kokemaani ja odottaa innolla tulevia vuosia. Onneksi kulunut viikko on ollut sen verran kiireinen töiden puolesta, ettei ole ehtinyt sen kummemmin alkaa kriiseilemään tätä ikää. Ehkä se kunnon kriisi tulee sitten joskus myöhemmin. Aamulla kyllä tippa tuli linssiin, kun herättyäni avasin puhelimeni, jossa odotti jo monia onnitteluviestejä. Lisäksi erityisesti omien vanhempien onnitteluviesti sai minut kunnolla itkemään - kuva, jossa puhallan kolmevuotiaana synttärikynttilöitä kakusta. Muutaman vuoden kuluttua sitten olen ottamassa itse näitä kuvia omasta lapsesta, ja se tuntuu jotenkin uskomattomalta. 

Eilen kävin alkossa ostamassa alkoholintonta kuohuviiniä synttäreiden ja vapun kunniaksi. Alkoholintonta siis raskauden vuoksi. Sain aikamoisia katseita vatsani kanssa. No, joka tapauksessa miesmyyjä kysyi kassalla henkilöllisyystodistusta. Se sai hymyn kasvoilleni, vaikka vähän ihmettelin, että sellasta tarvitsee näyttää, kun ostaa alkoholinta juomaa. "Näytät vielä alle 30 vuotiaalta", myyjä tokaisi ja hymyili, toivotti onnittelut sekä hauskaa vappua. Onhan se mukavaa, kun näyttää nuorelta. Ja vielä ottaen huomioon, että olin liikkeellä ilman meikkiä ja tukkakin oli 'miten sattuu nutturalla'.

Nämä synttärit ja vappu tulee vietettyä aika poikkeavalla tavalla, sillä odotan siis esikoistani. Aiemmin oli kunnon bileet ja lähdettiin aina kunnolla juhlimaan. Tämän päivän ohjelma on vielä minulle tuntematon, ihana mieheni on järjestänyt jotakin ohjelmaa. Odotan innolla sitä ja toivon näkeväni muita minulle rakkaita ihmisiä. Ilman näitä ihmisiä en olisi juuri sellainen kuin nyt olen, tyytyväinen kolmekymppinen. 




Kommentit

Suositut tekstit