Paketteja, paketteja!

Varoitus! Tämä teksti liittyy pelkästään vauva-asioihin. Eli jos etsit jotain muuta luettavaa, niin tällä kertaa tämä ei ole sitä mitä etsit.


Paketteja, paketteja! Tämähän tuntuu kuin joululta! Vihdoin tulivat odottamani sänky, äitiyspakkaus ja muutama muukin vauvanvaate paketti. Mieheni jo naureskelee, kun joka päivä on postista haettava joku paketti. Hyvä, että huumoria sentäs riittää.

Sänky tilattiin varmaan pari viikkoa sitten jollyroomista, sellainen pieni pinnis, mihin saa pyörät alle. Tahdoin ehdottomasti tälläisen ratkaisun, koska näin sänkyä saa mukavasti siirreltyä paikasta toiseen. Lisäksi nukuttaminen tuntuisi olevan helpompaa, kun sänkyä voi liikutella. Katsotaan sitten, miten tuo käytännössä toimii! Toisen laidan saa irti, mikä helpottaa sitä, että vauvan saa helposti siirrettyä sänkyyn viereen, esimerkiksi yöllä imetyksen ajaksi. Tarkoitus on opettaa alusta lähtien vauva nukkumaan omassa sängyssä. Toivon todella, että se tulee onnistumaan. Ainoa huono puoli sängyssä oli se, että laita ei ole kovin helposti irrottettava/alas laskettava, joten joko laita on kiinni sängyssä koko ajan tai sitten ei. Käytännössä sitten näkee, kuinka tuota laitaa tulee käytettyä. Mutta sänky on muutoin kaikinpuolin ihana! Se tuntuu pieneltä, niin kuin kaikki muutkin tavarat.


Tässä kuva juuri kasatusta sängystä ja lähes valmiiksi laitetusta sängystä. Vielä tarvitsee varmaan viritellä tuo reunapehmuste eri tavalla, kun tahdon nähdä nukkuvan vauvan myös omasta sängystä.

Odotin kovasti myös äitiyspakkausta. Vaikka netistä olikin nähnyt, mitä pakkaus sisältää, oli tavaroiden konkreettinen näkeminen silti parempi. Samalla pystyi alkaa miettimään, mitä tavaroita vielä puuttuu. Sänkyyn tarvitaan ainakin vielä lakanoita ja muutama unipussi voisi olla hyvä, kun aluksi ei voi vauvan peittoa pitää tukehtumisvaaran vuoksi. Unipesä olisi myös kiva, mutta sellaisen saa rakennettua itsekin vaikkapa lakanoilla. Facebookin kirpparilta saattaa myös tehdä hyviä löytöjä, josko nämä vielä löytyisivät sieltä.

Äitiyspakkauksessa oli mielestäni paljon hyödyllisiä juttuja, mutta ihan pienelle vastasyntyneelle vähän mitään. Esimerkiksi, jos ajattelee äitiyspakkauksen vaatteita, ovat ne aika isoja vastasyntyneelle. En kuitenkaan olisi ottanut rahaa, vaan mielestäni tämä paketti palveli itseä enemmän. Pakkauksessa hyvää olivat muun muassa vauvanpeitto ja makuupussi. Vaikka kyseessä onkin äitiyspakkaus, olisi pakkauksessa voinut olla myös isälle jotain, esimerkiksi tuttipullo tai muuta vastaavaa. Kaiken kaikkiaan on kyllä hienoa, että meillä Suomessa on mahdollisuus saada tämä pakkaus. 

Pikku hiljaa alkavat vauvan tavarat olla hankittuina, vielä kuitenkin jotain juttuja puuttuu. Vaunut ovat edelleen kaupassa säilytyksessä, ehkä ne voisi kohta hakea kotiin. Tämän jälkeen voisi alkaa harjoittelemaan koiran ja vaunujen kanssa lenkkeilyä. Myös turvakaukalo puuttuu vielä. Vauvan oma nurkkaus alkaa myös pikku hiljaa olla valmiina, joitain pikku juttuja vielä puuttuu. Huomaa, että pesänrakennus vietti on suuri, kun näitä juttuja katselee lähes koko ajan, ja miettii, mikä olisi järkevää ja kätevää. Vielä vähän aikaa odotellaan ennen kuin pikku kaveri on konkreettisesti täällä meidän kanssa.

                                   👣♥



Kommentit

Suositut tekstit